Mercedes A

Чекор напред во еволуцијата

Објавено на 3 февруари 2018 година

Изгледот на новата генерација на Mercedes A-Class е чекор напред во еволуцијата кон идниот дизајнерски јазик на марката. Агресивните линии на претходната генерација се заменети со поелегантни и естетски позрели, правејќи ја слична на новиот CLS. Прогресивниот дизајн на предниот дел се карактеризира со ниска хауба и рамни ЛЕД светла со хромирани елементи. Заедно со интегрираните дневни светла со облик на факел тоа ѝ дава подинамичен изглед. Чистите контури и сензуални површини на силуетата имаат ефект врз емоциите на посматрачот. Формата на телото истакната со поголемите лакови над тркалата помага новата А-класа да изгледа поцелосно. Свој придонес во тоа има и дизајнот на задниот дел, кој делува мускулесто но смирено.

клучни зборови: фото галерии, Mercedes A

Гледај, слушај, уживај

  • Авто Магазин

    Сезона 22 Епизода 34

    повеќе

Видео на денот

  • Aurus 41231SB Кортеж

    Претседателската лимузина на Путин

    повеќе

Цени на горивата

еуросупер 95 71,50
еуросупер 98 73,50
еуродизел Д5 63,00
биодизел Б6 63,50
течен нафтен гас 31,50
метан 33,00

Фото галерии