Dacia Duster 24h

24 часа Dacia Duster (фото-галерија)

Објавено на 29 јануари 2018 година

Со здружени сили, на патеката НАВАК покрај Белград го подложивме Dacia Duster на маратонски 24-часовен тест. Предизвиците ги издржавме и ние, ги издржа и тој. А тие не беа малку - за 24-те часа за кои се сменија четирите годишни времиња поминавме 1.371 километар со просечна брзина од 94,5 km/h, потрошивме 167 литри нафта и по 250 пати поминавме низ вода, преку нагиб од 26 степени, низ твистерот, по страничниот нагиб… Еве како сето тоа изгледаше.

клучни зборови: фото галерии, Dacia Duster

Гледај, слушај, уживај

  • Авто Магазин

    Сезона 22 Епизода 35

    повеќе

Видео на денот

  • Aurus 41231SB Кортеж

    Претседателската лимузина на Путин

    повеќе

Цени на горивата

еуросупер 95 71,50
еуросупер 98 73,50
еуродизел Д5 63,00
биодизел Б6 63,50
течен нафтен гас 31,50
метан 33,00

Фото галерии