» Бугарија :: Сива економија во боја

Сива економија во боја

Бугарската влада избра уникатен начин за борба против сивата економија - ќе ги истражува сопствениците на луксузни возила
Објавено на 8 февруари 2018 година

Под притисок на ЕУ, Бугарија ја засилува борбата против сивата економија, корупцијата, даночната евазија и другите штетни за економијата дејствија кои безмалку се фолклор и нормални за тамошното и сличните на него општества. Оружјата за тоа не се бираат и арсеналот на властите се засили со една уникатна одлука - детално ќе се провери потеклото на парите на сопствениците на 435 луксузни автомобили. Веста ја потврди државниот обвинител кој изјави дека листата ќе биде дополнета и со сопствениците на скапи недвижнини. Како критериум кој сé ќе се „чешла“ се одредени цената и марката на возилата - Maybach, Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce, Ferrari… Се разбира, акцијата на властите со цел детектирање на луѓето поврзани со некои од методите за нелегално стекнување богатство наиде на големо одобрување на јавноста.

клучни зборови: занимливости

Гледај, слушај, уживај

  • Авто Магазин

    Сезона 22 Епизода 21

    повеќе

Видео на денот

  • Fisker EMotion

    Ех Тесла, Тесла…

    повеќе

Цени на горивата

еуросупер 95 65,50
еуросупер 98 67,00
еуродизел Д5 57,00
биодизел Б6 57,50
течен нафтен гас 32,00
метан 32,00

Фото галерии