» Mercedes A-класа (фото-галерија) :: Чекор напред во еволуцијата


Mercedes A

Чекор напред во еволуцијата

Објавено на 3 февруари 2018 година

Изгледот на новата генерација на Mercedes A-Class е чекор напред во еволуцијата кон идниот дизајнерски јазик на марката. Агресивните линии на претходната генерација се заменети со поелегантни и естетски позрели, правејќи ја слична на новиот CLS. Прогресивниот дизајн на предниот дел се карактеризира со ниска хауба и рамни ЛЕД светла со хромирани елементи. Заедно со интегрираните дневни светла со облик на факел тоа ѝ дава подинамичен изглед. Чистите контури и сензуални површини на силуетата имаат ефект врз емоциите на посматрачот. Формата на телото истакната со поголемите лакови над тркалата помага новата А-класа да изгледа поцелосно. Свој придонес во тоа има и дизајнот на задниот дел, кој делува мускулесто но смирено.

клучни зборови: фото галерии, Mercedes A

Гледај, слушај, уживај

  • Авто Магазин

    Сезона 22 Епизода 21

    повеќе

Видео на денот

  • Fisker EMotion

    Ех Тесла, Тесла…

    повеќе

Цени на горивата

еуросупер 95 68,00
еуросупер 98 69,50
еуродизел Д5 59,50
биодизел Б6 60,00
течен нафтен гас 32,00
метан 32,00

Фото галерии