» 24 часа Dacia Duster (фото-галерија)


Dacia Duster 24h

24 часа Dacia Duster (фото-галерија)

Објавено на 29 јануари 2018 година

Со здружени сили, на патеката НАВАК покрај Белград го подложивме Dacia Duster на маратонски 24-часовен тест. Предизвиците ги издржавме и ние, ги издржа и тој. А тие не беа малку - за 24-те часа за кои се сменија четирите годишни времиња поминавме 1.371 километар со просечна брзина од 94,5 km/h, потрошивме 167 литри нафта и по 250 пати поминавме низ вода, преку нагиб од 26 степени, низ твистерот, по страничниот нагиб… Еве како сето тоа изгледаше.

клучни зборови: фото галерии, Dacia Duster

Гледај, слушај, уживај

  • Авто Магазин

    Сезона 22 Епизода 21

    повеќе

Видео на денот

  • Fisker EMotion

    Ех Тесла, Тесла…

    повеќе

Цени на горивата

еуросупер 95 65,50
еуросупер 98 67,00
еуродизел Д5 57,00
биодизел Б6 57,50
течен нафтен гас 32,00
метан 32,00

Фото галерии